2016 m. rugpjūčio 1 d.

Kepsnių vakarėlis

Sveikos! :)

Kadangi buvau išvykusi, nelabai turėjau galimybės prisėsti prie įrašo ir prie žaidimo, todėl ši naujiena jau nebebus naujiena, bet paminėti visgi verta. 

Praėjusį ketvirtadienį sulaukėme laikinos kortų kaladės karnavale! Žaidimo kūrėjai šią vasarą lepina lėlių būstus, šios kaladės prizai - išskirtiniai baldai ir daiktai būstui, o jei tiksliau - sodui. 


Tačiau norinčioms žaisti šioje kaladėje teks pakloti gana nemažas sumas. Vienas kortos atvertimas kainuoja visus 5000$, o tai sakyčiau yra tikrai nemažai. Net išsižiojau kai pamačiau tokią sumą. :D O dar kai nesi tikras ar atversi "laimingą" kortą po kuria slėpsis prizas... Per dieną išleidus 15 000$, nelaimėti nieko ir laukti kitos dienos atrodo kiek liūdnokai, na bet nieko nepadarysi, tokios taisyklės :) 


O kalbant apie prizus... Jie tikrai labai labai šaunūs! Vaišių stalas nukrautas burgeriais, bulvytėmis, zefyrais, kukurūzų burbuolėmis nukelia į Amerikietiškus sodo vakarėlius, į kuriuos susirenka visi draugai, čirška kepsniai, saulėje tirpsta į gėrimus sumesti ledukai... 

Panelės savo būstus galės papuošti nuostabiomis "grindimis" ir "tapetais" su sodo vaizdu, trimis žmogeliukais - draugais, linksmais kudlotais šuniukais, vaišių stalu, stilingomis amerikietiškomis kėdėmis ir puikiu laužu.


Surinkus visus prizus panelės gauna ir papildomą prizą - profilio foną su tuo pačiu sodo vaizdu, kuris tikrai labai puikus. Vasariškas, paprastas, minimalus ir labai "žemiškas" (turint omenyje tai, kad kartais fonai būna itin mistiški, fantastiniai ir pan.).


Šiek tiek "realių" vaizdų ir truputis įkvėpimo sodo vakarėlių tema, nes nepavyko rasti visų daiktų atitikmenų realybėje:















Na, o pabaigai... Šios kortų kaladės prizai priminė, kad esu ne kartą gaminusi būtent tokius užkandžius kaip prizuose - naminius bulvių traškučius ir keptas kukurūzų burbuoles. Labai labai rekomenduoju juos pasigaminti ir jums. Gaminti labai paprasta ir nereikalauja daugybės kulinarinių žinių, todėl net ir jauniausios blogo skaitytojos gali pamėginti pasigaminti tiek naminius traškučius, tiek kukurūzų burbuoles.

Tikslių receptų neturiu, darau viską "iš akies", tačiau tikslių receptų galit rasti ir internete :)

Kukurūzų burbuolės:

1. Nulupkit nuo kukurūzų burbuolių lapus ir ūsiukus jei tik tokie yra, nuplaukit burbuoles.
2. Burbuoles labai gausiai ištepkit sviestu.
3. Pabarstykit norimais prieskoniais, skaniausia su kepsnių prieskoniais, bet galima barstyti ir tokiais kokiais norit, aš rinkčiausi druska+pipirai+paprika+česnakas.
4. Vyniokit burbuolę į foliją, dėkit į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkit apie 15-20min. 

Burbuolės gaunasi traškios ir be galo gardžios. :)

Naminiai traškučiai:

1. Nuskuskit kelias dideles bulves, švariai nuplaukit.
2. Pripilkit į dubenį vandens ir į jį pjaustykite bulves, pjaustyti reikia labai labai labai plonais griežinėliais arba tiesiog su bulvių skustuku "skusti" buves, taip gausis itin ploni griežinėliai.
3. Nupilkite vandenį nuo griežinėlių ir dar kartą pripilkite vandens į dubenį, įberkite druskos ir leiskit pastovėti bulve sūriame vandenyje apie 20-30min. 
4. Į katiliuką įpilkite aliejaus, meskite į įkaitusį aliejų po nedaug nusausintų bulvių griežinėlių, kepkit kol griežinėliai gražiai pagels ( ilgai netruks, minutę ar dvi, nes griežinėliai labai ploni)

Tiesa, galima kepti ir orkaitėje. Ant kepimo skardos padenkite kepimo popieriaus, orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, išdėliokite ant kepimo popieriaus po vieną nusausintą griežinėlį. Kepti reikia irgi iki tol kol griežinėliai "išdžius" ir truputį paruduos, bet būtent šis būdas man asmeniškai ne itin sekasi, nes sunkiai randu tą patį tinkamiausią kepimo laiką, visada išimu bulves arba neiškepusias arba sudegusias :D 

Skanaus bandysiančioms gaminti ir sėkmės visoms žaidžiant laikinoje kortų kaladėje!

2 komentarai: