2016 m. rugpjūčio 13 d.

Lietuviška ir angliška žaidimo versijos: skirtumai ir įdomybės

Sveikos, panelės!

Pamenate, kažkada minėjau, kad noriu padaryti įrašą ir palyginti kaip skiriasi tas pats žaidimas skirtingose šalyse... Na tiksliau, lietuviškoje ir angliškoje, kurioje žaidžia panelės iš viso pasaulio. Šitas palyginimų reikalas augo augo ir priaugo iki visai padoraus įrašo. Tie skirtumai, žinoma, nėra super dideli ar itin ryškūs, susidarę labiausiai dėl visiškai besiskiriančio žaidėjų skaičiaus. Taigi, kviečiu pasižvalgyti po mano rastus ir įžvelgtus dviejų versijų skirtumus.

1. Kol lietuvaitės saldžiai miega pataluose, žaidėjos iš viso pasaulio žaidžia pilnu tempu angliškoje versijoje. Prisijungusių žaidėjų skaičius 00:00 serverio laiku:

Lietuviškoje versijoje

Angliškoje versijoje


2. Turtingiausių panelių (laimėjusių daugiausiai dolerių nuo žaidimo pradžios) top 10, lietuvaitės tikrai turtingesnės, o ir matosi, kad pas mus du klubai "užvaldę" pačias aukščiausias vietas:

Lietuviškoje versijoje

Angliškoje versijoje

3. Safyrų įsigijimas taip pat skiriasi. Angliškoje versijoje panelės neturi galimybės gauti 100% daugiau safyrų pirmam pirkimui (tam būna atskiros akcijos, kaip pas mus 30% daugiau safyrų). Taip pat angliškos versijos žaidėjos gali įsigyti specialius "paketus" kuriuose, priklausomai nuo "paketo" dydžio, ras populiarumo priedų, išplėstos paieškos mados arenoje ir kitų bonusų, o be viso to ir išskirtinę suknelę. Na ir įdomiausias dalykas, angliškos versijos žaidėjos gali nemokamai gauti vieną kitą safyrą už reklamų paspaudimus!

Lietuviškoje versijoje

Angliškoje versijoje (paspauskit ant paveiksliukų ir pasididinkit, kad geriau matytųsi)


4. Podiumo siekimas angliškoje versijoje netgi turi papildomų taisyklių! Mūsų versijoje panelės yra įpratusios rašyti "Max balai", "Atbalsuota", "Lauksiu baliukų būsto podiume" ir pan., angliškoje versijoje negalima vartoti žodžio vote, už tai gali būti nubausta. Todėl panelės balsuodamos viena už kitą nerašinėja, kad paliko "balus" ir pan., žinutėse linki geros dienos, sako komplimentus, kelia net po kelis paveiksliukus. Balsų kiekiai žinoma irgi skiriasi. FTV podiumo top 10 panelių mėnesio viduryje:

Lietuviškoje versijoje:

Angliškoje versijoje:

5. Dolerių rinkimas ir statistikų kėlimas taip pat skiriasi. Kadangi anglišką versiją žaidžią žyyyymiai daugiau panelių, atitinkamai ir konkurencija daug didesnė. Labai sunku rasti lėlių su kuriomis kovojant gautum daugiau pinigų, sunku "taupyti" statistikoms, todėl angliškoje versijoje nėra tiek daug lėlių su 200+ statistikomis kaip pas mus, kur net nededant didelių pastangų galima statistikas užsikelti labai paprastai. Taip pat angliškos versijos žaidėjos nesistengia strimgalviais pulti per lygius, daug panelių perpratusių, kad kuo žemesnis lygis - tuo lengviau žaisti, rinkti dolerius, keltis statistikas.

6. Na ir man bene įdomiausia dalis buvo... Sužadėtuvių vakarėliai. Įsiprašiau į vieną iš vakarėlių. Iš tiesų sunku daryti kažkokias išvadas, nežinau ar būtent taip pasisekė, ar sutapimas, o gal tokie vakarėliai būna visada, tačiau mano akimis sužadėtuvės angliškoje versijoje žymiai geresnės negu lietuviškoje. Neatmetu galimybės, kad vakarėlio šeimininkė "atrinkinėjo" norinčias dalyvauti, bet bent jau profilyje buvo paminėta, kad kvies visas norinčias...


Visų pirma tai angliškos versijos sužadėtuvėse nėra būrio vaikų kurie kas kelias minutes rėkia "MISIJA!!!!!!!!!". Angliškoje versijoje mažytis sujudimas dėl misijos prasidėjo likus 9 minutėms iki jos pabaigos kai trūko +-100 dovanų vaikinams. 

Visų antra NĖRA į nuotraukas norinčių patekti ir maldaujančių vaikų, kad iš tiesų praskaidrina nuotaiką. 

Visų trečia NĖRA reklamuotojų kurios reklamuoja savo niekam neįdomius, nepopuliarius klubus. Mažiau ir nesusigaudančių aplinkoje. Pasitaikė vos vienas kitas klausimas "Kokia tema?" ir "Ką čia daro vakarėlio šeimininkė?" kai pastaroji pradėjo statyti lėles nuotraukai. Žinoma, neapsieita be klausimo "Iš kur esat?" ir "Kiek dabar valandų pas jus?" Bet kažkaip nepastebėjau, kad kas klaustų "Kiek jums metų?" "Koks jūsų matematikos vidurkis septintoje klasėje, nes aš tai septintokė ir man nerealiai įdomu kaip kitos septintokės mokosi".

Taip pat pastebėjau, kad nors ir svečių daug (online buvo kažkur apie 700-750), atsirado viena kitą pažįstančių, draugių, nuolatinių vakarėlių lankytojų su savo "bajeriukais". Tie bajeriukai gal per vulgarūs, bet kaip supratau tai buvo žaidimo draugių vizitinė kortelė, jos taip bendrauja sužadėtuvių vakarėliuose. Be to ta visa a le girtumo ir vulgarybių tirada nesitęsė ilgai. Aišku, nenoriu pasakyti, kad toks bendravimas ir prikolai yra pateisinama.

Apibendrinant, nežiūrint į tai, kad kai kurios panelės leido sau tikrai riebiai ir vulgarokai juokauti, vakarėlis tikrai paliko neblogą įspūdį ir manau teks įsiprašyti ir ateityje į sužadėtuvių vakarėlius angliškoje versijoje :)

Na, ir keletas screenshotų su įvairiomis pokalbių nuotrupomis, kad bent truputį galėtumėt susidaryti vaizdą:
(paspaudus ant paveikslėlio jis išsididins)







Tikiuosi įrašas jums patiko, nepamiškit, kad tai tik mano asmeniniai pastebėjimai ir nuomonė, visada labai laukiu jūsų komentarų ir pastebėjimų :)

Būtų labai smagu, kad žaidžiančios anglišką versiją parašytų komentaruose savo vardus, būtų smagu pridėti lietuvaites į draugų sąrašą ir pažiūrėti kaip joms sekasi :)

2 komentarai: