2016 m. rugsėjo 1 d.

Rugsėjo 1!

Labas, gražuolės!


Sveikinu visas su puikia diena, švente ir rudens pradžia - rugsėjo 1-ąja.
Sveikinu pirmiausia moksleives, kurių manau turim daugiausiai savo klube ir blog'o skaitytojų tarpe. Taip pat sveikinu studentes, kurios sugrįš į universitetų auditorijas. Sveikinu visas kurios šiandien eis į darbą, ar žengs kokį kitą įdomų gyvenimo žingsnį. Juk rugsėjo pirmoji, pirmiausia yra mokslo ir žinių šventė, todėl linkiu visoms, kad ir ką veiktumėte - pasisemti naujų žinių, įgyti naujų įgūdžių ir nesustoti tobulėti, net jei ir mokykla seniai praeitas etapas.


Nauji mokslo metai, nauji darbai, nauji iššūkiai, nauji nuopoliai ir pakilimai - linkiu visa tai pasitikti ir patirti iškeltomis galvomis, išdidžiai, ir pernelyg nesijaudinant jei kas nepavyko, nes viskas praeina. VISKAS. Nesvarbu kaip sunku yra šiandien, didelė tikimybė, kad rytoj bus lengviau, o poryt visai pasimirš tai, kas buvo blogai. Imkit ir gerkit į save viską kas naudinga, įdomu, praturtina jus kaip asmenybes. Puoselėkit ne tik savo išorę, bet ir vidų, skaitykit tik geras knygas, tik gerus straipsnius, kalbėkitės su išmintingais žmonėmis. Visada visada išdrįskit klausti to kas neaišku, nes klausdamos ko nežinot, parodot ne savo nežinojimą, o savo norą sužinoti DAUGIAU.


Kam aš čia rašau tokią tiradą a le motyvuojančių ir skambių frazių? Ogi tam, kad patikėkit manimi, sena tarka - visa tai yra teisybė.

Mokykla yra labai fainas, labai smagus, labai įdomus gyvenimo etapas. Bet tai tikrai nėra sunkiausias gyvenimo etapas, ir tai jokiu būdu nėra pasaulio pabaiga. Tai, kad gavot iš aštuntos klasės fizikos kontrolinio penketą, dar tikrai nereiškia, kad pjaustysit vištų galvas Anglijos fabrike už minimumą ir daugiau nieko nepasieksit. Tai, kad galbūt neturit draugių ar savo šaikos, tikrai nereiškia, kad visą gyvenimą būsit atsiskyrėlės, vienišės, ir niekada neturėsit draugų. Labai daug dalykų, kurie įvyksta mokykloje ir jums atrodo ITIN svarbūs tuo metu, staiga patampa VISIŠKAI niekiniai vos gavus brandos atestatą dvyliktoje klasėje.

Aš tiesiog noriu pasakyti visoms besimokančioms mokykloje, kad svarbiausia šiuo gyvenimo periodu yra traukti į save kuo daugiau žinių, ne tik tų kurias duoda per pamokas, bet pačioms papildomai rinkti žinias, domėtis pasauliu, domėtis asmenybėmis, tyrinėti pasaulį, išsikelti sau tikslus ir jų siekti. Ir jokiu būdu nepamiršti ugdyti savo talentų. O pats pats pats svarbiausias dalykas - NIEKADA NIEKADA NELEISKIT NIEKAM ATIMTI IŠ JŪSŲ SVAJONIŲ IR SIEKIŲ, kad ir kokie neįmanomi jie būtų, kad ir kokie nepriimtini visuomenės normoms, kad ir kaip tai prasilenktų su jūsų tėvelių ar mokytojų jums iškeltais tikslais. Statykitės savo ateitį pačios, nebijokit būti kitokiomis nei aplinkiniai.

Na, bet gana tų pamokslavimų... Žmonėms kažkaip reikia išgyventi dar vienus mokslo metus! Varginantis kėlimasis anksti, tamsėjantys ir šaltėjantys rytai, krūvos darbų.... Kaip su visu tuo susitvarkyti ir darbuotis produktyviai, neprarasti optimizmo ir nepasinerti į liūdesio liūną?

Pasidalinsiu su jumis keliais mano pačios išbandytais ir tebenaudojamais būdais, patarimais, kurie praskaidrina sunkias darbo dienas, palengvina darbų planavimą, organizavimą ir darymą.

1. Turėkit kokybiškas ir estetiškas priemones! Man tai yra taisyklė numeris vienas. Su gražiomis, geromis, patogiomis priemonėmis yra žymiai maloniau dirbti. Įsigykite gražių sąsiuvinių ir užrašų knygelių, stilingą penalą, kokybiškus rašiklius bei žymeklius. Kai priemonės geros ir kokybiškos - malonu jas naudoti, kai priemonės dar ir gražios - jos nuteikia gerai. Kad apsuptumėte save spalvingais, pozityviais dalykais nebūtina turėti krūvos eurų. Savo sąsiuvinius galite papuošti ir pačios:

1 2 3 4 5
(spauskit ant numeriukų)


2. Susikurkite savo darbo vietą, tokią, kurioje būtų malonu mokytis, net jei tai ir sausas istorijos faktų kalimas, kurioje būtų malonu generuoti idėjas, kurti, skaityti knygas... Susikurkite jaukų kampelį iš to ką turite. Nežinau kaip jūs, bet aš visada labai svajodavau turėti tokį kambarį kaip iš tumblr paveikslėlių, nes atrodydavo, kad jei turėčiau tokį kambarį tai mokyčiausi ir dirbčiau taip šauniai, taip gerai... Ištikrųjų tai nereikia turėti kažko vau, kažko gatavo, kažko sukurto dizainerių, brangių baldų ir interjero puošmenų. Paprasčiausios kalėdinės lemputės ant lentynos, atspausdintos jus įkvepiančios nuotraukos, kelios kvapnios žvakės, mielas stiklainiukas su skittles saldainiukais ir štai, vuolia! Galbūt tai ir yra viskas ko reikia, kad tai būtų JŪSŲ pati geriausia darbo aplinka kurioje lengva mokytis, lengva daryti tuos siaubingus ir sunkius namų darbus?

1 2 3 4 5
(spauskit ant numeriukų)


3. Planuokit ir užsirašinėkit idėjas bei sumanymus. Įsigykit, arba pačios pasidarykit planuoklį, kuriame užsirašinėkit visus darbus, bei viską viską ką sugalvojat. Įpraskit pasižymėti kas užduota namų darbams, kokie renginiai mokykloje laukia, kokių grupinių darbų turite, kada deadline'ai, pasižymėkite draugų gimtadienius ir vardadienius, rašykitės receptus, sapnus, burtus, citatas, klijuokite paveikslėlius, lipdukus ir t.t. Žymėkitės viską ką sugalvojat, kokių idėjų rankdarbiams turit, apie kokį įdomų žmogų perskaitėt ar išgirdot... Aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad esu pamiršusi tiek daug įdomių, svarbių dalykų, idėjų ir sumanymų savo užsiėmimams, vien dėl to, kad neužsirašydavau tuo momentu! 

1 2 3 4 5
(spauskit ant numeriukų)

Taigi, puikios dienos, puikios savaitės pabaigos, gražaus beprasidedančio rudens!! ♥

6 komentarai:

  1. Puikus tekstukas, nuteikia eiti į mokyklą :) Tiesa pasakius per šią vasarą net pasiilgau mokyklos tos rutinos.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai šaunus tekstas, nuteikiantis tikrai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš taip noriu jus noriu pasveikinti su rugsėjo 1-ąją. Įrašas tikrai įdomus ir gerai nuteikiantis naujai pradžiai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinu visas su mokslo ir žinių diena- rugsėjo 1-ąja! Labai šaunus įrašas, geri patarimai:)Ir kaip visada puikiai parinkti paveikslėliai

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikinu visas su mokslo ir žinių diena- rugsėjo 1-ąja! Labai šaunus įrašas, geri patarimai:)Ir kaip visada puikiai parinkti paveikslėliai

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, panelės už pagyrimus :)
    Smagu, kad skaitot ir lankotės bloge ♥

    AtsakytiPanaikinti