2016 m. liepos 3 d.

Pasivaikščiojimas su augintiniu

Sveikos, brangiosios skaitytojos!

Šią sekmadienio pavakarę pristatau jums lovely pink organizuotos "Mėnesio temos" apžvalgą :)

Primenu, kad birželį vyko keletas konkursų ir derinių temų:
Taigi šio mėnesio tema kaip jau matot buvo - pasivaikščiojimas su augintiniu.
Pasižvalgykim, kokių šaunių derinukų sukūrė mūsų klubo narės ir kokių mielų augintinių jos turi:

Gelmulės derinukas džiugina, nes yra itin paprastas, patogus, praktiškas, neperspaustas. Puikiai išpildyta tema. Tikrai kuo puikiausiai įsivaizduoju šitaip apsirengusią panelę vedžiojant savo augintinį. Patogios basutės, talpi rankinė įsidėti vandens buteliuką ir skanukų augintiniui. Puiku!


Pirma mintis pamačius šį derinuką - Kruela Devil! Prabangi suknelė, puošnūs aksesuarai ir vėjyje besidraikstančios prabangios garbanos, betrūksta kailinukų iš šimto vieno dalmantino. Juokauju žinoma. Iš esmės bendras vaizdas geras, didelis juodai baltas šuniukas, juoda suknelė. Bet tikrai nemanau, kad būtent šitaip apsirengus būtų patogu vedžioti šitokio dydžio augintinį! :D


Eleinos derinukas pasirodė labai paprastas, minimalus, kuklus. 


Ketarija puikiai susiderinusi su savo gražuoliu augintiniu! Derinys nei pernelyg puošnus, nei pernelyg paprastas. Galima sakyti, kad visiškai aukso viduriukas ir labai gerai išpildyta tema.


Aš (king Kylie Jenner) pasirinkau būtent tokius rūbelius su ta mintimi, kad nediduką šuniuką vedžiosiu kažkur miesto parke, todėl neprireiks sportinių batelių. Patogūs, vasariški rūbeliai, delninėje įmesti keli pinigėliai ledams ar šaltai kavai. Manau visai puikus pasirinkimas pasivaikščiojimui su augintiniu.


Koni derinukas taip pat paprastas, patogus, kuklus. Gal norėtųsi kiek paprastesnių batelių, visgi tokį šunelį vedžioti nepakanka 5 minučių, o su tokiais kulniukais kojos gali ir pavargti :)


Mūsų Nova, kaip visad, elegantiška, kupina jaunatviško žavesio. Puikus, paprastas, neperkrautas derinukas. Patogumas persipynęs su trupučiu elegancijos. Manau Nova visu 100% idealiai atitiko temą. 


Lovely kaip visad miela! Žavus sijonukas, puikiai suderintas su džinsiniu švarkeliu. Viskas suderinta, gaivu, jaunatviška, neperkrauta, stilinga. Beje, įdomus ir originalus gyvūnėlio pasirinkimas! Ne kasdien galima išvysti pasivaikščioti išvestą mielą, pūkuotą ilgaausį triušiuką.


Minta tikra gyvūnėlių mylėtoja! Pasičiupusi du fainuolius augintinius tikrai puikiai praleistų laiką pasivaikščiojimo metu. Patogi, praktiška apranga. Šią panelę vertinu taip pat visu 100% idealiai išpildžius temą. Puikiai prie šeimininkės prisiderino ir augintinis!


Super panelė atrodo puikiai. Elegantiškas derinukas puikiai dera pasivaikščiojimui su dekoratyvinio dydžio šunyčiu. Gal tik nesinorėtų vasaros metu kailinukų, tačiau mes juk nežinom, gal panelė kūrė derinuką vėsesniam orui, gal rudeniui? :) Pagyrimai šiai panelei.


Inkaros derinukas vasariškas, elegantiškas, tačiau norėtųsi, kad ir gražuolis šuniukas būtų papuoštas elegantiškai, bet gal šuniukui tą dieną buvo ne kokia nuotaika ir jis tingėjo puoštis? :D Ką gali žinoti. :) 


Kadangi didžioji dalis klubo narių pasirinko sau į kompaniją šuniukus, nusprendžiau įrašą papildyti ir įdomybėmis apie šuniukus.

Jaučia liūdesį:
Kartais atrodo, kad augintinis geba skaityti mintis. Ar pastebėjote, kad kai jaučiatės prislėgti, patrakėlis šuo staiga nurimsta ir ima elgtis lyg supratingas bičiulis. Kas tai – jūsų vaizduotė, o gal gyvūnas turi ypatingą jausmų „radarą“? Mokslininkai nustatė, kad šunys labiau linkę bendrauti su tais, kurie jaučiasi prislėgti. Nesvarbu, ar tai šeimininkas, ar gatvės praeivis. Žmogus svetimo liūdesio dažniausiai nepastebi, o šuo iškart atkreipia dėmesį. Tyrėjai vis dar neapsisprendę, ar šie augintinai iš tiesų turi žmonėms būdingą empatijos jausmą, ar tik reaguoja į išskirtinai stiprius jausmus. Dauguma mokslininkų nusiteikę optimistiškai ir tiki, kad šunys iš tiesų yra subtilios, suprantančios būtybės.


Atpažįsta nesąžiningumą:
Daugumai žmonių, auginančių kelis vaikus, iškyla klausimas – kaip paskirstyti dėmesį, kad nė vienas jų nesijaustų nuskriaustas? Šią dilemą reikėtų išspręsti ir auginant daugiau nei vieną gyvūną. Mokslininkai ištyrė, kad šunys nesąžiningą elgesį atpažįsta ne prasčiau negu žmonės. Be to, jį pajutę jaučiasi įskaudinti ir nemylimi. Šuo visada atkreips dėmesį į tai, kad kitas augintinis atlikęs kokį nors triuką visuomet gauna gardų kąsnelį, o jam šeimininkas tik paglosto galvą arba pagiria. Visgi kaip pastebėjo vilkų ir šunų tyrėjas Frederikas Reindžas iš Austrijos, šunims svarbu gauti tokį pat atlygį. Pavyzdžiui, tiek dešrelę, tiek duonos gabalėlį gavę šunys jaučiasi vienodai laimingi. Šunims svarbiausia šeimininko rodomas dėmesys ir meilė. Nesąžiningumą pajutęs gyvūnas jaučia stresą. Atskirti, kada augintinis jį pajuto, nesunku: jis laižosi, ima tvarkytis kailiuką, gali inkšti arba nupėdinti nuleidęs galvą. Nuolat nesąžiningą elgesį patiriantis gyvūnas gali save ir nubausti, pavyzdžiui, apsidraskyti ar apsikandžioti...

Įdomu:

Vienų metų šuo subrendimo laipsniu prilygsta 15-mečiui paaugliui. 

Miesto šuo gyvena vidutiniškai trejais metais ilgiau už kaimo. 

Daugiausia šunų gyvena JAV. Europos lyderė – Prancūzija. 

Iš skęstančio „Titaniko“ išsigelbėjo du šunys.

Populiariausia šunų veislė JAV, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje – auksaspalviai retriveriai.

Šunys neturi apendikso. 




Manoma, kad seniausia šunų veislė yra saliukiai. Jie kilę iš Artimųjų Rytų. 

JAV prezidentas Džordžas Vašingtonas turėjo 36 šunis. 

Mažiausi pasaulyje šunys – čichuachua, didžiausi – airių vilkogaudžiai. 

Rintintinas – pirmasis šuo, tapęs Holivudo filmo herojumi. 

Dalmatinų veislės šuniukai gimsta visiškai balti. 

Populiariausias šuns vardas pasaulyje yra Maksas, o patelės – Molė. 

JAV kasmet gimsta daugiau negu 5 mln. šuniukų.


4 komentarai:

  1. Nepasakyčiau, kad deriniai labai sužavėjo. Vos keli patraukė akį ir būtų susilaukę tokios palankios mano pačios nuomonės, tačiau labai patiko tekstukai apie šunis. Tik dar kartą suspaudė širdutę, kad nėra namuos to džiaugsmo, bet jau greitai, jau greitai ^^

    Šauniai padirbėjote, merginos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu Lunai - "nepasakyčiau, kad deriniai labai sužavėjo", bet..Komentuoti ir kritikuoti panelių įvaizdį klubo bloge, ar šiaip klube tikrai nepatariu niekam..:D iš patirties žinau :D, patikėkit, nes ir stiliai nevisiems patinka, ir daugelis įsižeidžia, ir prasideda barniai. Tad siūlau reikšti nuomonę tik į gerąją pusę arba kažkaip labai gražiai sukomponuoti pastebėjimus. Tokia jau MA yra :D. Ne visi išdrįsta pasakyti ką būtent galvoja.
    O be derinių man taip pat patiko tekstai apie šuniukus. Liūdna ir man pasidarė, kad nebeturim ciūciuko :o

    AtsakytiPanaikinti
  3. Derinukai gana puikūs, o vat štai apie šunis įdomybės tikrai įdomu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už komentarus :) Na kritikuot nesinorėjo labai. Visgi panelės stengėsi, siuntė, dalyvavo, tai kažkaip išpeikti vien dėl to, kad man kitaip galbūt atrodo neatrodė tinkama :p

    AtsakytiPanaikinti