2017 m. vasario 9 d.

2017 spalva

"Žalia žmogui arba patinka, arba patinka." 
💗💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💗
Tie, kurių nė per nago juodymą netraukia joks žalias atspalvis tikriausiai stipriai abejoja savo valia, stengiasi būti kūrybiškais ir įtaigiais. Ne visada pavyksta. Tai veikiausiai pasyvus, linkęs plaukti pasroviui žmogus, kuris bijo sunkumų ir nuolatos dėl kažko nerimauja, yra išsekęs ir fiziškai ir psichiškai.

 Štai tokia ištrauka iš storos knygutės apie raštus ir spalvas sveikinuosi su jumis šiandien. Iš pirmo žvilgsnio viskas skamba labai keistai, banaliai, bet įsigilinus į esmę viskas pradeda atrodyti visai logiškai :). Žalia yra gamtos spalva ir mes esame kilę iš gamtos, todėl neįmanoma, kad ji visiškai nepatiktų. Esu įsitikinusi, kad bent vienas atspalvis, gėlės lapas, ar


Atradus kelias laisvas valandėles nutariau parašyti įrašą būtent apie spalvą, tiksliau - žalią. Kodėl? Todėl, kad šių metų oficiali vizitinė-spalva spalva iš dangaus žydros ir kvarco rožinės tapo sodo žalia, vadinama greenery. Čia pasistengsiu apžvelgti, pakomentuoti viską kas atrodo įdomu, taip pat jūsų konkursinis balsavimas :)



Greenery?

Tai šiltas žalias atspalvis, kuris pavergia gaivumu, primena gamtos atgimimą - pavasarį, nuteikia naujai pradžiai ir pokyčiams. Ši spalva pasirinkta tikriausiai todėl, kad nepamirštume, jog už namų ir darbo sienų yra miškas, gamta..Ir pasistengtume kuo mažiau teršti gamtą.

Kaip atsiranda ta žalia?? Kur ji (ne)tinka?
 Žalia spalva atsiranda tada, kai į vieną susijungia šilta ir šalta spalvos. Jeigu žalioje bus daugiau mėlynos - ji veiks raminančiai, o jeigu geltonos - suteiks žvalumo. Tai gyvybės ir augimo spalva, skatina klestėjimą, ramybę, harmoniją,
Kuo daugiau patalpoje bus žalialapių gėlių, tuo kambarys bus švaresnis ir net mažiausias kampelis atrodys gaiviai.
Įtaka??
Vadovaujantis geltonos ir mėlynos spalvų maišymo taisyklę reikėtų atidžiai rinktis žalius atspalvius , nes norite tikėkite, norite ne, bet pastarieji tikrai veikia, netgi mokslininkai yra nustatę, kad spalvos turi įtakos žmogaus būsenai. Taigi, jeigu norite namus atnaujinti įterpiant žalią -  žinokite, kad tamsesnė žalia labiau tiks miegamajam, poilsio zonai, o darbo kambaryje kaip tik turėtų būti kuo daugiau šviesesnės žalios.

O kokie tie atspalviai?? 
Viso "tikrų" atspalvių neįmanoma suskaičiuoti ( aišku, mes moterys, esam atradusios ir senų senovėj suskaičiavusios ir netgi pavadinimų prikūrusios..Atsimenu mačiau vieną kartą Senukuose moterį kuri asistento paprašė parodyti neprinokusio, mažo banano spalvos tapetus. Kaip supratau iš veido išraiškos ir pasimetusių parduotuvės darbininko akių jis ne kažką suprato kas čia per atspalvis ir kokią minutėlę tikriausiai bandė įsivaizduoti koks čia galėtų būti atspalvis krūvos rulonėlių, o moteris pradėjo vos ne rėkauti, kad darbuotojas neskiria spalvų  >;D ).. 

🌷🌹🌹🌷🌷🌹🌹🌷🌷


 Pasidomėjus kaip populiariausi tonai vadinasi radau keletą:
alyvuogių, jūros, laimo, nefrito, paparčio, pušų, smaragdinė, tamsiai žalia, žalsva, žalia, turkio ( o visada maniau, kad tai mėlyna!), miško, chaki, pistacijų, avokado, salotų, beržų lapų, sąmanų..
Kaip pastebėjote beveik visi pavadinti vaisias, augalais ir tik laabai maža dalis yra išgauti nenatūraliai.


Štai tiek įdomybių apie spalvas, o dabar metas pasireikšti ir mūsų klubietėms.
Jos nepabijojo išsiskirti iš minios ryškiaspalvėmis aprangomis:
Selena Gommez Minta Xakvilex
Super Panele STAR Wywa Ketarija
Vilteledan Madi Oceane Gelmule
Koni ir N.O.V.A

Štai tiek katyčių nuotraukų, o dabar laikas jums išreiškiant savo nuomonę apklausoje išrinkti šauniausią aprangą!

 Pabaigai noriu pridurti - nebijokite eksperimentuoti su spalvomis!
Gero vakaro :)
Nuotraukos ir tekstas Lovely pink

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą